torstai 21. heinäkuuta 2016

#15 Niiskuneiti potee muistinmenetystä

"Kalliolle, kukkulalle" sijoittuvat jakson 15. Niiskuneiti potee muistinmenetystä ("Snorkmaiden's Lost Memory" [記憶を失ったフローレン Kioku o Ushinatta Furōren]) useimmat taustat.

Arvaten joidenkin pettymykseksi oheiset taustat eivät ole japanilaisista jaksokaappauksista, kuten parin aiemman jakson kohdalla. Syy on siinä, että en pidä japanilaisten jaksojen haaleasta värimaailmasta. Esimerkkinä alla muumitalo. Vaikka YLEn kuvasta puuttuu yksityiskohtia, sen värit ovat kylläisempiä. Muumitalon katto on punainen, kun se japanilaisessa versiossa on lähes ruskea. Samoin ruoho ja puut ovat vihreämpiä suomalaisessa versiossa.


Yllä: YLEn tallenne. 
Alla: japanilainen tallenne.

Toisekseen japanilaisessa tallenteessa ei näy lainkaan roskia tai häiriöitä filmissä. On syytä epäillä, että kuvaa on käsitelty digitaalisesti. Tätä puoltaa tuhruinen/öljyinen kuva: piirrosten ääriviivat eivät ole teräviä. Esimerkkinä Pikku Myyn silmän yllä oleva roska, sekä vasemman puolen kukkien alla olevat pienet mustat tahrat. Nämä puuttuvat japanilaisesta DVD-tallenteesta.
Kaiken kukkuraksi japanilaisissa muumeissa ei näy lainkaan filmille tyypillistä rakeisuutta, vaan kuva on täysin siloteltu. Jälleen todiste kuvan jälkiprosessoinnista. Vertailuna esimerkki Repe Sorsa -piirretyn taustasta (huomaa kohina kuvassa):


....noh, miten tämä teksti nyt karkasi aiheesta? Jakson taidetta, olkaapa hyvät:1 kommentti:

  1. noille japanilaisille filmeille on suomessa tapahtunut jotain ihan ihmeellistä suomessa ensinnäkin värejä on muokattu ja sitten on tehty ntsc>pal käännös joka on tosiaan pilannut laatua... (joskus luin jostain että nauhat olisi kastunut en sitten tiedä pitääkö paikkansa)välillä näyttää siltä kuin suomalainen filmi hytkyisi skannerissa?! ja Bouken sarjan jaksot vasta huonossa kunnossa onkin ihan kellastuneita katso vaikka:https://www.youtube.com/watch?v=y9EwEdSjb9s

    VastaaPoista